Currie Post Refurbishment and Additions

The Brief

Long standing clients approached me to refurbish their dated and country styled home in Currie’s Post. The couple own a number of homes and wanted me to create something unique in their primary residence. The vision was to extend their living area to include an all glass entertainment room capitalising on their 180 degree view of the valley below, without it looking as if it was a new addition to the building. For this reason, I needed to pay special attention to the flooring wanting to protect the house from a ‘smartie box, multi flooring appearance’ yet incorporating wood, existing red quarry tiles, carpeting and new modern tiling. The couple hoped for an updated, contemporary look that would utilise their nostalgically accumulated country furniture.

  • Flooring
  • Kitchen

I chose a contemporary rectangular shaped tile which would continue to run through the additional entertainment room, around the pool and through the house into the courtyard. Using pebbles to break the carpeting, wood and quarry tiles; I created a flow that actually became the primary flooring throughout. I broke the expanse of the tiles around the pool with gaps of dwarf mondi grass and then changed the cladding and interior of the pool to a dark charcoal colour. Without altering the basic design I was able to combine old and new detailing to give the house a completely modern facelift.

My clients’ requested a kitchen design that would push the envelope, providing an extraordinary and funky appeal incorporating their pre-existing red quarry tiles and country furniture. I focused on a timeless, yet modern retro theme blending solid walnut wooden kitchen cupboards with red perspex shelving, red and white caeser stone counter tops, dramatic handles and encasing it all with a retro styled fabric to create something not only exclusive but quirky and stylish too.